• Cancel
    Filter
Filter

29. Karma Eserler ve Resim Müzayedesi

Hepsi  Antik Müzayede’den...

 

29. Online Karma Eserler ve Resim Müzayedesinde yer alan tüm eserler kurumumuz güvencesinde yer almaktadır.

29. Online Karma Eserler ve Resim Müzayedesi 26 Kasım 2023 Pazar günü saat 20:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 15 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 15 saniye daha uzayacaktır.

29. Online Karma Eserler ve Resim Müzayedesinde komisyon oranı %10 ve %20 KDV  olarak uygulanacaktır. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 5 (Beş) iş günüdür.

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede” ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. www.hepsiantik.com

İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +905332177554 no'lu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Online müzayedelerde yer alan eserler satış öncesinde online kataloğu yayınlandığı tarihten sonra  19 Mayıs mahallesi Teyfikbey sokak no:3 Dükkan 1/1a Kazasker Kadıköy/ İSTANBUL adresinde teşhir edilmektedir. 

İncelemek İstediğiniz Eserin Detaylı Bilgi ve Fotoğraflarına Ulaşmak için Web sayfamızda veya MuzayedeAPP Sitesinde yer Alan Fotoğrafına Tıklamak Süretiyle Farklı Açılardan eserleri İnceleyebilirsiniz.

Lot: 26 » Obje

Sultan II. Mahmud Ferman

Kurşunlu kazasına tabi dere köy ahalisi arzuhal gönderip gaziler Karyesi ahalisinde koyun ve davarlarını dere köy yaylakları ile aynı olmadığı ve gaziler ahalisinin dere köy ahalisinin üzerine yürüdükleri hakkında gönderilen arzuhal üzerine Ruzmançe defterine bakılıp ve Ruyet edildikten sonra kurşunluya tabi yerlerin ve dere köy altındaki yerlerin çift ve bennak ve hınta ve Şir ( Buğday Arpa) toplamı 450Akçe defterde yazılı olup Kurşunlu nahiyesine tabi Hürha Karyesiyle bir görülmüş olup 2960 Akçe icmali olmakla 900 Akçenin kurşunlu nahiyesinde sart Karyesinden ve başka karyelerden 6550 Akçe tımarla mutasarıf olan Mustafa veled-i Ömerin geri kalanı ise ortağı olan Kurşunlu nahiyesine tabi çift ve bennak ve hınta ve şir toplamı 5000akçe ve kurşunlu nahiyesine tabi sağırlar kayresiyle bir görülüp 2500 akçe olup 200 akçesi Kurşunlu naiyesinde virandan 67313 akçe zemaete mutasarrıf olan dergahı muala çavuşlarından El-Hacc Mehmet Memiş Veled-i Ahmedin geri kalanı Kurşunlu naiyesine tabi Yayalak Börü Muhellafatı olduğu kayıt edilmiş bulunmakla ve bundan böyle herşeyin kayıt edilmiş olduğu ve Kangırı ÇankırıMuhellafatı olduğu kayıt edilmiş bulunmakla ve bundan böyle herşeyin kayıt edilmiş olduğu aşikar bulunmakla ve eskiden beri tımar sahipleri tımarlarını ödediği halde gaziler ahalisinin bu yayaklar bizmdir deyü hak idda etmeleri kadimden mugayir ve fuzuli bir hak iddası oldugundan dolayı bunun men edilmesi ve eskiden kanunu üzere herkesin yerlerine devam edilmesi hakkında verilen Fermandır. Hicri--Ramazan 1235---Milladi-- Haziran 1820

Details
previous
Go to Page: / 4
next